Можливості оцінки мікроциркуляції за допомогою капіляроскопії - Ковальова, А. А.; Аврунін, О. Г. (Вінниця, ВНТУ, 2019)
Розглядаються питання щодо методів діагностики порушень мікроциркуляції та виявлення дрібних змін кровообігу. Застосування капіляроскопії дозволяє діагностувати патологію вже на ранніх стадіях її розвитку, але в той же час недостатня кількість досліджень в даній області і мала поширеність методу в практиці не дозволяють встановлювати чіткі кількісні критерії патології для різних захворювань.
Keywords: кровообіг; мікроциркуляція; капіляроскопія; діагностика