Удосконалення технології передопераційної підготовки ендопротезування кульшового суглобу - Авер'янова, Л. О.; Смоляр, Д. (ТОВ «Торговий дім «Альфа і Омега», 2022)
Відомо, що багато людей стикаються з різними травмами щодня. Спортсмени і працівники особливо схильні до травм, які зношують кістки. Саме тому в даний час досить часто проводять операцію з ендопротезування кульшового суглоба. Для того, щоб хірург успішно провів протезування, для початку необхідно правильно підібрати протез, а для цього − правильно розрахувати параметри ширини кісткового каналу, що досить складне завдання для лікарів, але легке для біоінженерів. Метою даної роботи є огляд вдосконалення методів підготовки до артропластики.
Keywords: ендопротезування; артропластика; діагностика; суглоби