Дослідження та реалізація методу відслідковування користувачів на вебсайті - Білоус, А. М. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є поведінкові дані користувачів, зібрані під час їхньої взаємодії з вебсайтом. Метою дослідження є розробка ефективних методів відстеження, аналізу та кластеризації поведінкових даних користувачів для виявлення аномальних патернів та оптимізації структури вебсторінки. У роботі використано методи збору даних, їх очищення, нормалізації та застосування алгоритмів кластеризації й виявлення аномалій. Проведено аналіз сучасних методів відстеження та їх недоліків, що дозволило розробити новий алгоритм для підвищення точності кластеризації та релевантності аналітики. В рамках дослідження запропоновано концептуальну логіку процесу відстеження, розроблено блок-схеми алгоритмів та програмну реалізацію. Результатом дослідження є створення системи збору, очищення та кластеризації поведінкових даних користувачів для виявлення аномалій у поведінці, що сприяє покращенню аналітики вебсайту та підвищенню задоволеності користувачів.
Keywords: відстеження користувачів; аналіз поведінки; метод кластеризації; аномальна поведінка; моделювання поведінки