Четверте покоління прав людини: право на евтаназію зарубіжний досвід - Наливайко, В. В. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
Наукова робота присвячена дослідженню актуальних проблем щодо права людини на евтаназію, також проаналізовано нормативно-правові акти, що законодавчо закріплюють це феноменальне право людини. Зроблено ґрунтовне дослідження та висвітлені переваги врегулювання в нормативно-правових актах права на евтаназію. // The scientific work is devoted to the study of current issues related to the human right to euthanasia, as well as analyzed the regulations that legislate this phenomenal human right. A thorough study has been made and the advantages of regulating the right to euthanasia in regulations have been highlighted.
Keywords: евтаназія; активна етаназія; пасивна евтаназія; advancement of learning; euthanasia; deepening of learning