Дослідження рекомендаційних систем для довгострокового задоволення користувачів на прикладі сучасних платформ персоналізації контенту - Огу, С. І. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є рекомендаційні системи, які враховують довгострокове задоволення користувачів у сучасних платформах персоналізації контенту. Метою роботи є дослідження можливостей досягнення довгострокового задоволення користувачів у рекомендаційних системах та підготовка до практичної частини роботи, а саме розробці рекомендаційної системи фільмів, що оптимізує довгострокову задоволеність користувачів. Методами розробки та проектування є застосування колаборативної фільтрації, матричної факторизації, використання контекстних бандитів та машинного навчання.
Keywords: матрична факторизація; персоналізація контенту; рекомендаційна система; колаборативна фільтрація