Форми, методи та інструменти державного регулювання інвестиційної діяльності - Бойчук, Р. П. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2016)
Досліджено форми, методи та інструменти державного регулювання інвестиційної діяльності в Україні, їх нормативно-правове забезпечення. Взаємодія держави і господарюючих суб’єктів у галузі інвестиційної діяльності полягає в комплексному застосуванні правових, адміністративних, економічних та пропагандистських методів для створення умов ефективної діяльності останніх і досягнення оптимального рівня економічного і соціального розвитку суспільства. Комплекс указаних методів повинен розглядатися як єдиний економіко-правовий механізм державного регулювання інвестиційної діяльності. У даний час відсутні як чітко сформульована методологічна основа систематизації засобів, які притаманні відповідним методам управлінського впливу на інвестиційну діяльність, так і методика їх застосування з прогнозованістю ефективності в цілях розвитку соціально-економічної системи країни. // The forms, methods and tools of state regulation of investment activity in Ukraine, their normative legal support are investigated. The interaction between the state and economic entities in the field of investment activity is the complex application of legal, administrative, economic and propaganda methods to create conditions for the latter and achievement of the optimal level of economic and social development of society. The complex of indicated methods should be considered as the only economic and legal mechanism of state regulation of investment activity. At present, there are no clearly formulated methodological basis of systematization of means that are inherent in the relevant methods of managerial impact on investment activity, and the method of their application with the forecast of efficiency in the purposes of development of the socio-economic system of the country.
Keywords: інвестиції; державне регулювання інвестиційної діяльності; інвестиційна діяльність; ефективність інвестицій; investments; state regulation of investment activity; investment activity; investment efficiency