Оптичні логічні елементи з фотонно-кристалічними нанорезонаторами - Войтенко, Д. М. (My University, 2019)
Проведене ознайомлення з матиматичними методами моделювання та чисельного розрахунку фотонно кристалічних структур. Розроблений конфігураційний файл для пакету MEEP, що дозволяє сформувати модель структури та отримати її експлуатаційні характеристики. Проведені чисельні розрахунки спектральних характеристик фотонно кристалічного логічного елементу та просторового розподілу поля в структурі.
Keywords: фотонний кристал; логічний елемент; нелінійне середовище; спектральна характеристика; просторовий розподіл поля; нанорезонатор