Державне замовлення як засіб державного регулювання виробництва та постачання високотехнологічної продукції - Чубенко, В. А. (Право, 2018)
У статті проаналізовано основні проблеми засобів державного регулювання виробництва та постачання високотехнологічної продукції. Розглянуто питання державного замовлення як засобу державного регулювання зазначених відносин в Україні та його співвідношення з публічними закупівлями. Проведено дослідження застосування вказаного засобу державного регулювання в інших країнах в порівнянні з Україною. Акцентовано увагу на необхідності вдосконалення законодавства в сфері засобів державного регулювання виробництва та постачання високотехнологічної продукції та надані відповідні пропозиції. // The article analyzes the main problems of state regulation of production and supply of high-tech products. The issue of public procurement as a means of state regulation of these relations in Ukraine and its relationship with public procurement is considered. A study of the application of this tool of state regulation in other countries in comparison with Ukraine. Emphasis is placed on the need to improve the legislation in the field of state regulation of production and supply of high-tech products and appropriate proposals are provided.
Keywords: високотехнологічна продукція; державне замовлення; публічні закупівлі; high-tech products; state order; public procurement