Дослідження методів тематичного моделювання корпусів текстів на прикладі контенту сайту - Водяницький, Д. В. (My University, 2020)
Об'єкт дослідження – процеси автоматизованого статистичного аналізу електронних текстових документів. Предмет дослідження – методи тематичного моделювання корпусів природномовних текстів. Мета роботи – дослідження методів тематичного моделювання корпусів текстів та створення тематичної моделі на основі контенту вебсайту університету. Методи дослідження – методи статистичного аналізу природномовних текстів, латентно-семантичний аналіз, латентне розміщення Діріхле, методи редукції.
Keywords: тематичне моделювання; обробка природномовних текстів; контент-аналіз; вебсайт; латентно-семантичний аналіз; латентне розміщення діріхле; редукція