Пристрій для фінішної обробки пластикових виробів після 3D-друку - Зайченко, О. Б.; Зайченко, Н. Я.; Мірошник, М. А.; Головкіна, Л. В. (My University, 2020)
Пристрій для фінішної обробки пластикових виробів після 3D-друку складається з мікропроцесора, кнопки запуску, яка з'єднана з мікропроцесором, дисплея, вхід якого з'єднаний з виходом мікропроцесора, блока живлення, вихід якого з'єднаний з входом мікропроцесора, датчика концентрації, датчика температури, виходи яких відповідно з'єднані зі входами мікропроцесора, реверсивного насоса, що з'єднаний з виходом мікропроцесора, термоелектричного перетворювача на основі ефекту Пельтьє, який конструктивно сполучає нагрівач і холодильник розчинника в одному вузлі, робочої камери, реактора, ємності для зберігання рідкого розчинника, що з'єднана з реактором з можливістю подачі і циркуляції пари. Реактор розташовано всередині робочої камери та вони сполучаються через отвір в стінці камери, відкрита ємність для зберігання рідкого розчинника встановлена в нижній частині реактора для подачі й циркуляції пари розчинника, а також в реакторі розташований зразок, що згладжується, який фіксує тримач, елемент Пельтьє зафіксований по центру дна камери та реактора, так що відстані країв камери і реактора однакові з обох боків, робоча камера та реактор мають кришки, крім того, робоча камера має отвір для підключення реверсивного насоса та отвір для виводу відпрацьованого охолодженого та конденсованого розчинника.
Keywords: 3D друк; пластикові вироби