Розробка застосунку для пошуку зображень в локальному сховищі персонального комп’ютера за текстовим запитом - Кошель, В. О. (My University, 2025)
Об’єктом роботи є процес пошуку зображень за їх змістом на основі текстового запиту. Метою роботи є розробка застосунку для пошуку зображень у локальному сховищі персонального комп’ютера за текстовим запитом. В роботі було проведено аналіз застосунків з організації зображень на пристрої, методів отримання змістовної інформації з зображень, моделей штучного інтелекту для поєднання зображень з текстовими описами, було проведено експерименти щодо роздільності класів та пошуку порогу міри подібності тексту з зображенням для коректної роботи пошукової системи. У результаті роботи здійснена програмна реалізація системи для пошуку зображень, збережених в локальному сховищі персонального комп’ютера, за текстовим описом.
Keywords: пошук зображень; текстовий запит; косинусна подібність; clip-моделі; локальне зберігання; індексація зображень