Розроблення автоматичної системи трекінгу для комп’ютерного зору квадрокоптера - Мамін, В. А. (My University, 2025)
Мета кваліфікаційної роботи – розроблення трекінгу об’єктів з використанням комп’ютерного зору квадрокоптера шляхом розробки програмного забезпечення на базі С++ OpenCV. Об’єкт дослідження – процес трекінгу об’єктів на основі комп’ютерного зору квадрокоптера. Предмет дослідження – методи обробки зображень, ітераційний алгоритм CAMShift. Методи дослідження – аналіз алгоритму обробки вхідного зображення CAMShift через комп’ютерний зір квадрокоптера для реалізації трекінгу об’єктів. Результатом кваліфікаційної роботи є розробка програмної частини трекінгу об’єктів використовуючи методи обробки зображення бібліотеки OpenCV та алгоритму СAMShift. Розроблена програма має можливість відслідковувати над вибраною областю об’єкта у різних умовах освітленності. Отримані результати можно віднести до Цілі сталого розвитку 11 “Сталий розвиток міст і громад”, а саме п.11.4 “Забезпечити своєчасне оповіщення населення про надзвичайні ситуації з використанням інноваційних технологій”.
Keywords: квадрокоптер; розроблення трекінгу об’єктів; бібліотека OpenCV; обробка вхідного зображення