Метод обробки інформації у завданнях розпізнавання та аугментації зображень - Міщенко, Д. О. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи дослідження методу обробки інформації у завданнях розпізнавання аугментації зображень. У ході виконання кваліфікаційної роботи було проведено аналіз відомих підходів до використання моделей деформуючих спотворень у завданнях обробки зображень. Запропоновано, обґрунтовано та досліджено метод та алгоритми впливу деформуючих спотворень у рамках завдань обробки зображень. Синтезовано та досліджено метод аугментації (штучного розмноження) даних шляхом внесення до них деформуючих спотворень у завданнях машинного навчання на прикладі алгоритмів пошуку та виявлення осіб шляхом Віоли-Джонса.
Information Processing Method for Image Recognition and Augmentation Tasks
Keywords: гармонійна функція; деформуючі спотворення; розпізнавання аналізу зображень; морфінг; обробка зображень