Представництво України в Туреччині в 1918–1921 рр.: на шляху до порозуміння - Ластовець, Н. О. («Контраст», 2023)
У статті висвітлюються особливості процесу становлення міждержавних зносин України періоду Української революції 1917–1921рр. та Туреччини на основі аналізу організації роботи дипломатичного представництва Української Народної республіки та Української держави. Підкреслено виняткову роль структури представництва та кадрового складу для налагодження тісних контактів та подальшої взаємодії. Окремо висвітлено діяльність представництва, направлену на інформування та пропаганду українського питання закордоном та координацію між посольством та урядом.
Keywords: дипломатичне представництво; міждержавні зносини; структура представництва; Туреччина