Роль інформаційних технологій у забезпеченні доступності контенту - Сільченко, В.; Вовк, О. (ХНЕУ, 2026)
У сучасному цифровому світі доступ до інформації є базовим правом людини. Цифрова доступність (accessibility) визначає, наскільки ефективно люди з різними порушеннями (зору,слуху, моторики або когнітивних функцій) можуть взаємодіяти з контентом. Інформаційні технології (ІТ) виступають головним інструментом подолання бар’єрів, що існують у фізичному та цифровому просторах.
Keywords: технологія; забезпечення доступності контенту