Дослідження енергетичних характеристик системи бездротової зарядки електромобіля - Сокіркаєв, Д. В. (My University, 2022)
Об’єкт дослідження є станція безконтактної зарядки електромобілів. Метод дослідження – описово-аналітичний. Метою даної кваліфікаційної роботи магістра є схемотехнічна та математична розробка стацій безконтактної зарядки електромобілів. В даній роботі виконано аналіз технології безконтактної передачі енергії. Розкрито перспективність, проблематика, а також принцип роботи і фізичні основи технології використання бездротових зарядних установок як основного джерела електроенергії. Показано схемотехнічні рішення передачі енергії для станцій безконтактної зарядки електромобілів. Здійснено аналіз впливу на здоров'я людини застосування безконтактних способів передачі енергії. Розроблено математичну модель системи безконтактної зарядки електромобіля з використанням пакета MATLAB
Keywords: електромобіль; зарядні станції; безконтактна передача енергії; електромагнітна індукція