Нормативна грошова оцінка земель: сутність і значення для визначення ставок земельного податку - Токарєва, К. О. (НДІ ПЗІР НАПрНУ, 2019)
У публікації розглянуто правове регулювання ставок земельного податку в Україні. Проаналізовано нормативну грошову оцінку земель як безпосередню складову бази оподаткування зазначеним платежем. Підкреслено, що місцеві ради наділені певними дискреційними повноваженнями стосовно визначення ставок земельного податку. // The publication deals with the legal regulation of land tax rates in Ukraine. The normative monetary valuation of land as a direct component of the tax base of specified payment is analyzed. It is emphasized that local councils have certain discretionary powers regarding the determination of land tax rates.
Keywords: земельний податок; ставка податку; оцінка земель; нормативна грошова оцінка земель; land tax; tax rate; land valuation; regulatory monetary land valuation