Модель розподілу завдань по віртуальним серверам - Башилов, В. С. (My University, 2020)
Метою атестаційної роботи є розробка моделі розподілу завдань по віртуальним серверам хмарного обчислювального середовища центру обробки даних. У ході виконання атестаційної роботи обрано абстракції для опису ресурсних запитів і фізичних ресурсів центру обробки даних стосовно розподілу завдань між віртуальними серверами. Розроблено математичну модель центру обробки даних, в рамках якої сформульована математична постановка задачі розподілу ресурсів серверів, що допускає міграцію віртуальних машин і реплікацію елементів зберігання даних. Наведено результати порівняння алгоритмів розподілу ресурсів. Запропонована триетапна методика, яка на відміну від відомої двоетапної дозволяє більш повно врахувати реальні процеси розподілу ресурсів ЦОД.
Model of Task Distribution Between Virtual Servers
Keywords: віртуалізація; віртуальна машина; інфраструктура як сервіс; міграція серверів; обчислювальне навантаження; розподіл ресурсів; хмарні обчислення