Дослідження методу активного управління чергами на інтерфейсах маршрутизаторів телекомунікаційних мереж - Лебеденко, Т. М.; Головешко, М. В.; Холодкова, А. В. (ХНУРЕ, 2020)
У роботі представлено результати дослідження методу активного управління чергами на інтерфейсах маршрутизаторів телекомунікаційних мереж. Основу запропонованого методу складають оптимізаційні моделі погодженого розв’язання задач агрегації та розподілу потоків пакетів за сформованими на інтерфейсі маршрутизатора чергами (управління перевантаженням); розподілу пропускної здатності інтерфейсу маршрутизатора між сформованими чергами (розподіл канального ресурсу); та забезпечення завчасного обмеження інтенсивності потоків пакетів, що надходять на вхід інтерфейсу маршрутизатора (активне управління чергами). Проаналізовано вплив класів потоків та черг, виду критеріїв оптимальності та множника балансування на характер отриманих рішень та ефективність роботи інтерфейсу.
Исследование метода активного управления очередями на интерфейсах маршрутизаторов телекоммуникационных сетей
Investigation of the method of active queue management on the interfaces of telecommunication networks routers
Keywords: активне управління чергами; управління перевантаженням; розподіл ресурсу; запобігання перевантаження; якість обслуговування