Дослідження методів побудови енергоефективного маршруту для дронів - Матирін, В. А. (My University, 2023)
Метою дослідження є аналіз різних за складністю та структурою методів обходу графів для виявлення найбільш енергоефективного маршруту для дронів для виконання аеророзвідки. Методи розробки базуються на основі архітектурних підходів для обходження графів, мові програмування C++, C# та їх бібліотек. У результаті роботи було проведено аналіз існуючих методів обходу графів та виявлено найбільш енергоефективний для побудови маршрутів для дронів, результати, якого були продемонстровані на створеному прототипі.
Keywords: дрон; енегроєффективність; побудова маршруту; графи; обхід в ширину; дейкстра; аеророзвідка