Комбінований метод ранжування варіантів у системах підтримки прийняття рішень - Безкоровайний, В. В.; Лисак, Д.; Драз, О. М.; Свідін, Д. (Друкарня Мадрид, 2020)
Запропоновано комбінований експертно- машинний метод ранжування варіантів для систем підтримки прийняття багатокритеріальних рішень на потужних множинах альтернатив. У ньому передбачені етапи виділення підмножини ефективних варіантів, визначення переваг експертів, параметричного синтезу узагальненої функції корисності, ранжування варіантів з використанням функції корисності та експертів
Keywords: підтримка прийняття рішень; ранжування; компараторна ідентифікація