Розробка телеграм-бота для автоматизованої діагностики інтернет-з'єднання - Скалівенко, Д. О. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка телеграм-бота, який дозволяє здійснювати автоматизовану діагностику інтернет-з’єднання, перевіряти швидкість доступу, доступність окремих сайтів, зберігати результати тестів, виявляти можливі причини нестабільної роботи мережі та надавати рекомендації з налаштування. Об'єкт дослідження – процес діагностики інтернет-з’єднання користувача. У роботі досліджено створення телеграм-бота, призначеного для автоматизованої діагностики інтернет-з’єднання. Використано підходи структурного аналізу та модульного проєктування, а також мову програмування Python та фреймворк Aiogram. Реалізовано функції вимірювання швидкості з’єднання, перевірки доступності вебресурсів, автоматичної діагностики й генерації порад. Бот розгорнутий на хмарному хостингу Render.com із застосуванням технології Telegram Webhook. Отримані результати можуть бути використані як у побутових цілях, так і в освітніх чи сервісних проєктах, що потребують швидкої діагностики мережі.
Keywords: діагностика інтернет-з'єднання; телеграм-бот; швидкість інтернету