Стратегічні пріоритети забезпечення інноваційного розвитку України - Рекун, Г. П.; Хрипунова, Д. М. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2018)
Дослідження та інновації розглядаються як найважливіші фактори економічного та соціального процвітання. Їх вплив широко освітленийбагатьма науковцями у теоретичній та емпіричній літературі, що демонструє їх вирішальний внесок у сприяння економічному зростанню, створенню нових і кращих робочих місць, поліпшенню результатів охорони здоров'я та розробці нових енергозберігаючих технологій, які можуть сприяти боротьбі та пом'якшенню кліматичних змін.