Правові засади інноваційної діяльності: конституційний аспект - Подрез-Ряполова, І. В. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
В тезах досліджено конституційні аспекти правового регулювання розвитку інноваційної діяльності. Проаналізовані норми основного Закону держави щодо регулювання інноваційної діяльності. Визначено, що правовим базисом національного законодавства у сфері інноваційної діяльності є Конституція України, у якій закладені вихідні правові передумови державної інноваційної політики. // The scientific work is devoted to the study of the constitutional principles of innovation development. The norms of the basic Law of the state concerning regulation of innovative activity are analyzed. It is determined that the legal basis of national legislation in the field of innovation is the Constitution of Ukraine, which lays down the basic legal prerequisites for state innovation policy.
Keywords: інноваційна діяльність; інноваційна політика; конституційні засади; пріоритетні напрями; правове регулювання; innovation activity; innovation policy; constitutional principles; priority directions; legal regulation