Про один підхід до синтезу схеми реляційної бази даних - Онищенко, А. Г.; Філатов, В. О. (НМ Дніпро, 2017)
Стаття присвячується розробці підходу до синтезу схеми реляційної бази даних на основі аналізу функціональних залежностей атрибутів. Розглянуто метод послідовного доступу до кортежів відношення на основі аналізу функціональних залежностей. Розроблений підхід до синтезу реляційної бази даних може ефективно використовуватися як при проектуванні нових реляційних баз даних, так і при реінжинірингу інформаційних систем в основі яких застосована реляційна база даних.
Keywords: реляційна модель; кортеж