Проблеми відтворення кольору під час офсетного друку - Яценко, Л. О.; Сєдих, С. Д. (ТОВ «Видавництво Ліра-К», 2025)
Офсет потребує тривалої приладки – процесу налаштування машини, що включає прогін аркушів, вимірювання щільності фарби та коригування до досягнення бажаного результату. Цей етап супроводжується значними витратами часу та паперу, що залежить від стану обладнання та кваліфікації друкаря, і суттєво впливає на собівартість. Для стандартизації кольору в галузі розроблено специфікації GRACOL, SNAP і SWOP.
Keywords: відтворення кольору; офсетний друк