Розробка електронного годинника на базі Arduino - Сердюков, К. В. (My University, 2025)
Мета роботи – розробити та реалізувати прототип електронного годинника з використанням платформи Arduino, який буде відображати поточний час та за потреби додаткові функції (наприклад, будильник, температура, календар тощо). Об’єкт дослідження – процес проєктування, програмування та апаратної реалізації електронного годинника з використанням мікроконтролера Arduino. Симулятори бувають онлайн та офлайн, кожен з яких має свої особливості. Онлайн-симулятори (наприклад, Wokwi або Tinkercad Circuits) працюють прямо в браузері, не потребують встановлення, мають інтуїтивно зрозумілий інтерфейс та зручні для швидкого доступу з будь-якого пристрою. Вони ідеально підходять для дистанційного навчання, експериментів, спільної роботи та ознайомлення з основами. Офлайн-симулятори (як-от Proteus або Fritzing) забезпечують глибший функціонал, часто підтримують моделювання складніших схем, точнішу роботу аналогових компонентів і не залежать від інтернет-з'єднання.
Keywords: розробка електронного годинника; симулятор; матричний дисплей; модуль реального часу