Дослідження комбінованих методів вилучення структурованих даних для мов з вільним порядком слів - Орлова, Г. О. (My University, 2023)
В результаті дослідження була реалізована програмна бібліотека, що дозволяє розробляти шаблони для витягання фактів з текстів українською мовою. Розроблено веб-застосування для аналізу документів резюме претендентів як рішення окремого випадку завдання. Зроблений висновок, що розроблена бібліотека показала свою успішну застосовність для вирішення цих задач.
Keywords: обробка природних мов; контекстно-вільні граматики; граматики залежностей; витягання інформації; витягання фактів