Аналіз механізмів забезпечення постійної працездатності мереж GMPLS - Курятніков, П. І. (My University, 2023)
Мета роботи – аналіз основних механізмів захисту та відновлення, що надаються технологією GMPLS з метою забезпечення постійної працездатності та необхідної якості обслуговування в оптичних транспортних мережах типу ASON, які, у свою чергу, є базовою платформою для розгортання GMPLS. Проведений аналіз широкого спектру механізмів, що застосовуються для захисту та відновлення комутованих LSP, таких як: місцеве відновлення, захисна комутація, швидка перемаршрутизація, багаторівневий захист. Для цих механізмів розглянуті різні практичні способи їх застосування на мережі із технологією GMPLS. Досліджений взаємозв’язок захисних механізмів GMPLS з маршрутизацією із забезпеченням QoS у реальному масштабі часу. Проведене імітаційне моделювання маршрутизації трафіка в мережі GMPLS та запропонований типовий розрахунок параметрів трафіку.
Keywords: розподіл трафіку; захист та відновлення; місцеве відновлення; захисна комутація; швидка перемаршрутизація; багаторівневий захист; lsp-з’єднання