Технологія контролю температурних параметрів та їх регулювання для специфічних промислових об’єктів - Сухіна, І. Ю. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження – процес регулювання та контролю температури в виробничому приміщенні. Метою роботи – розробка приладу призначеного для підтримки в інкубаторі заданої температури, згідно запрограмованого користувачем графіка. В результаті аналізу технічних і електричних характеристик, був розроблений алгоритм функціонування пристрою і визначена спільна робота апаратної і програмної частини. В результаті визначена функціональна структура блоків пристрою діагностики, встановлені електричні, логічні і програмні зв’язки між ними. Розробка структурної схеми і вибір елементної бази дозволили спроектувати схему електричну принципову пристрою. Для мікроконтролерного управління роботи пристрою розроблено програмне забезпечення для МК ATmega8. Вибір сучасної елементної бази і розрахунок споживання потужності, яка склала 1.5 Вт, довели перевагу розробленого пристрою над аналогами. На основі виконаних техніко-економічних розрахунків і обґрунтувань доведена доцільність проведення інженерних і дослідницьких робіт, пов’язаних з виділенням інвестицій на впровадження у виробництво пристрою терморегулятор для виробничих приміщень. Результати магістерської атестаційної роботи опробовані у 1 публікації.
Keywords: дисплей; мікроконтроллер; термодатчик; терморегулятор; нагрівач; вентилятор