Дослідження побудови, принципів дії та елементної бази сучасних активних фазованих антенних решіток - Соболь, М. Р.; Кущ, П. С.; Герасимов, С. В.; Титаренко, Р. В. (НАНГУ, 2024)
В доповіді наведено результати аналізу особливостей побудови, функціонування та характеристик існуючих та перспективних АФАР. За результатами досліджень було прийнято рішення щодо доцільності застосування в БСНР 9С32 ЗРК С-300В1 АФАР. Наведено, що реалізація запропонованого рішення дозволить покращити характеристики «застарілих» ЗРК, що знаходяться на озброєнні ЗРВ ПС ЗС України. Наведені результати аналізу елементної бази, потрібної для побудови АФАР. Розглянуті питання щодо можливості виробництва або закупівлі потрібних елементів. Подальші дослідження повинні бути спрямовані на розробку схеми АФАР ЗРК з застосуванням отриманих результатів.
Keywords: активна фазована антенна решітка; елементна база