Засоби для визначення пневматичної потужності при диханні людини - Аврунін, О. О.; Носова, Я. В.; Шушляпіна, Н. О. (My University, 2022)
Використовуючи коректно подобрані назальні розширювачі, можливо, навіть при деяких порушеннях носового дихання, при тривалих видах кардіологічних навантажень підтримувати десятки хвилин фізіологічного дихання з послідовним переходом на ротове дихання. Натомість, короткочасне пікове навантаження при силових вправах, наприклад, підйомі штанги, відразу потребує ротового дихання для відповідного забезпечення тканин киснем.
Keywords: носове дихання; ротове дихання; кисень