Дослідження видів тестування інтерфейсів веб-сайтів - Мендєлєва, М. В. (My University, 2025)
Тестування інтерфейсів веб-сайтів є доволі складним процесом через наявність великої кількості методів для перевірки сайтів. Тому для ефективної перевірки сайта в експлуатаційних умовах необхідно мати методику, яка забезпечить оцінку зручності використання та перевірку взаємодії інтерфейсу з серверною частиною сайта. Метою дослідження є поліпшення процесу тестування інтерфейсів сайтів за допомогою методики, яка включає в себе поєднання методів юзабіліті та функціонального тестування. Об’єктом дослідження є тестування інтерфейсів сайтів методами юзабіліті та функціонального тестування. Предметом дослідження є комбінований підхід до тестування інтерфейсів веб-сайтів з функціонального тестування. використанням елементів юзабіліті та В результаті виконання роботи та отриманих експериментальних даних була сформована методика тестування інтерфейсів веб-сайтів. Отримані результати дослідження мають практичну значимість, сформована методика може бути використана з метою знаходження більшої кількості помилок на сайті в умовах експлуатації та формування рекомендацій щодо його поліпшення при обмежених ресурсах для тестування на проєкті.
Keywords: юзабіліті; функціональне тестування; евристики; експерт; тестування переходів станів