Дослідження ефективності нейронних мереж генерування тексту для мобільної текстової quest-гри - Пономаренко, Д. Р. (My University, 2023)
Метою роботи є дослідження ефективності мовних моделей генерації тексту, та створення сучасної та конкурентоспроможної додатка-генератора на мобільний пристрій яка повинна мати змогу зацікавити користувача, використовуючи програмні засоби Android/IOS розробки, у нашому випадку мови Flutter, та роботи з засобами деякого великої мовної моделі gpt-3. Методами досліджень є аналіз технологій розробки на Android/Ios та дослідження ефективності мовних моделей генерування тексту, що використовують технології штучного інтелекту та нейронних мереж, вивчення можливостей роботи з мовними моделями. Також аналіз інших джерел таких як література та електронні ресурси. Здійснено практичне створення програмного додатка за допомогою мови flutter із застосуванням можливостей роботи з мовною моделью gpt-3. Результатом атестаційної роботи є додаток для мобільних пристроїв, деякий індивідуальний квест генератор.