Методи управління мобільними пристроями персоналу в корпоративній мережі - Тарапата, Я. І. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є підвищення ефективності управління та контролю мобільного доступу до корпоративних інформаційних ресурсів через удосконалення таких напрямів: керування пристроями, управління програмними застосунками, а також забезпечення захисту й конфіденційності корпоративного контенту. У ході виконання кваліфікаційної роботи були об'єкт та предмет дослідження. Об'єкт дослідження – процеси організації та управління мобільною активністю в межах корпоративної мережі, включно з аналізом її основних складових: пристроїв, застосунків і даних. Предмет дослідження – мобільні корпоративні мережі та окремі сегменти розподілених корпоративних обчислювальних систем, де вузлами виступають мобільні пристрої, їхні застосунки та контент. Методи дослідження – методи системного аналізу, теорії управління, тривимірну модель масштабованості, ресурс-орієнтована архітектура, метод обміну повідомленнями, методи тестування та проектування мережевих та мобільних додатків. Аналіз, висновки і пропозиції, що містяться в роботі, можуть бути також використані для управління мобільністю в мережах підприємства, які включають управління: пристроями, застосунками і контентом.
Methods for Managing Personnel Mobile Devices in a Corporate Network
Keywords: мобільний пристрій; корпоративна мережа; мобільний контент; вебзастосунок; push-повідомлення