Метод автоматизованого визначення довжини кореневого каналу при ендодонтичному лікуванні - Перепелиця, О. М.; Носова, Т. В. (НТУ "ХПІ", 2021)
Аналізуючи внутрішньоротову рентгенограму було визначено, що пікселі із більшою яскравістю відповідають зоні кореневого каналу. На межі між областю об'єкта і фону знаходиться граничний шар – крива лінія, вздовж якої виконується виділення сегмента, якщо він задовольняє умові фільтрації низькочастотних шумів. Виділений сегмент відповідає архітектоніці полості каналу та є об’єктом для подальшого аналізу та остаточному визначенні довжини каналу
Keywords: рентгенограма; фільтрація