Моделювання конструкції наземного робота для виконання розвідувальних дій - Бобровський, Є. М. (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – процес виконання розвідувальних операцій роботом-розвідником. Предмет дослідження – наземний робот для виконання розвідувальних дій. Мета роботи – розробка мобільного робота-розвідника для забезпечення безпечного виконання розвідувальних операцій завдяки використанню дистанційного керування. Методи дослідження – методи проєктування систем, теорія автоматичного управління, програмування мікроконтролерів. У кваліфікаційній роботі проведено аналіз вимог до робота-розвідника, його конструкції, умов експлуатації й аналіз сучасних аналогів. На цій основі для реалізації макету розроблено математичний опис детермінованих плавно та різко змінних нерівностей дорожнього полотна, проведено вибір матеріалу для реалізації корпусу, приводу рушійного модуля й електронних компонентів для забезпечення руху, керування роботом і збору інформації щодо стану навколишнього середовища, розроблено програмний модуль для керування роботом.
Keywords: розвідувальна операція; робот-розвідник; програмування мікроконтролерів; рушійний модуль