Місце електронних засобів доказування та окремі питання їх використання в цивільному процесі - Каламайко, А. Ю. (Право, 2015)
У статті досліджується місце електронних засобів доказування в доказовій діяльності. На підставі аналізу ознак таких засобів доказування робиться висновок про необхідність надання їм самостійного статусу як окремого засобу доказування. З урахуванням законодавчого та практичного досвіду зарубіжних країн наводяться пропозиції щодо процедури подання, дослідження та оцінки електронних засобів доказування. // The article examines the place of electronic funds for evidence. Based on the analysis of features of such means of evidence, a conclusion is made to provide them with an independent status as a separate means of proof. Taking into account the legislative and practical experience of foreign countries, proposals for submission, research and evaluation of electronic means of proof are given.
Keywords: доказування; засоби доказування; електронні докази; електронні засоби доказування; proof; means of proof; electronic evidence; electronic means of proof