Особливості моделювання перехідних режимів з використанням методу характеристик - Гусарова, І. Г.; Костенко, М. Ю. (My University, 2023)
Розглядаються особливості моделювання перехідного режиму течії газу по ділянці трубопроводу за допомогою методу характеристик, а саме спосіб урахування граничних умов на початку ДТ в даному методі. Цей перехідний режим напряму пов’язаний з аварійними відключеннями або з підключенням великого споживача. Математична модель враховує кінетичну енергію. Алгоритм може бути використаний для моделювання перехідних режимів течії газу з метою прогнозування параметрів газового потоку, оцінки часу поширення перехідного процесу, а також з метою уникнення небажаних наслідків внештатних та аварійних ситуацій.
Keywords: перехідний режим; течія газу; метод характеристик; аварійна ситуація; ділянка трубопроводу