Аудит інформаційної безпеки в комп’ютерних мережах на базі Mikrotik - Гавриленко, А. С. (My University, 2019)
Об'єкт дослідження – локальна комп`ютерна мережа на основі маршрутизатора Mikrotik, що підключена до мережі Інтернет. Предмет дослідження – аудит інформаційної безпеки в комп’ютерних мережах на базі Mikrotik. Мета роботи – розглянути ключові аспекти безпеки в комп’ютерних мережах, побудованих на основі обладнання Mikrotik. Основним завданням роботи є виявлення вразливостей обладнання Mikrotik за допомогою методів активного аудиту. В роботі запропонована модель політики безпеки та рекомендації для базового налаштування мережного обладнання Mikrotik. Проведено експериментальні дослідження запропонованої конфігурації засобами пентестування. Запропонований оптимальний варіант мережевого обладнання для рівня малого та середнього бізнесу.
Keywords: комп’ютерні мережі; захист інформації; mikrotik; router os; firewall; аудит інформаційної безпеки мережі