Методи адаптивного керування в умовах невизначеності промислових процесів - Коваленко, О. А.; Івченко, Б. В. (ХНУРЕ, 2025)
У статті розглянуто підходи до побудови адаптивних систем керування в умовах структурної та параметричної невизначеності, характерної для промислових процесів. Проаналізовано основні методи адаптації, включаючи моделі з ідентифікацією параметрів у реальному часі, самоналаштовувані регулятори та методи нечіткого логічного керуванням в умовах змінних середовищ та зовнішніх обурень
Keywords: адаптивне керування; регуляторсть.; об’єкт керування; промисловий процес