Розробка технологічного процесу виготовлення паковань для хлібобулочних виробів - Струков, М. А. (My University, 2023)
Мета кваліфікаційної роботи – розробка технологічного процесу виготовлення гнучких паковань для хлібобулочних виробів. Об'єкт дослідження – матеріали, обладнання та технологічні операції виготовлення гнучких паковань, особливості друкування на плівках. В кваліфікаційній роботі бакалавра розроблено оригінал-макет паковання для хлібців та описана технологія виготовлення цієї поліграфічної продукції флексодруком. Проаналізовано сучасний стан пакувальної галузі в Україні та особливості виготовлення гнучких пакувань, розглянуто основні вимоги до пакувань продуктів харчування. Обґрунтовано вибір необхідн ого програмного забезпечення для розробки оригінал-макету паковання, а також поліграфічного обладнання й матеріалів для друкування тиражу. Детально розглянуті всі додрукарські та друкарські технологічні операції за умови реального поліграфічного виробництва. Також здійснено економічне обґрунтування роботи, розрахована собівартість та ціна паковання, визначена точка беззбитковості .
Keywords: виготовлення гнучких паковань; хлібобулочний вироб