Методи ідентифікації інцидентів інформаційної безпеки з використанням машинного навчання - Сергєєв, М. О. (My University, 2024)
У магістерській роботі розглянуто завдання розпізнавання дисбалансу системи серверів з використанням штучних нейронних мереж для розв’язання задачі класифікації. Розроблена програмна імплементація штучної нейронної мережі, включаючи модель та реалізацію для аналізу мережевого трафіку. Нейронна мережа була навчена на спеціально згенерованих даних, що виникли з даної моделі. Точність класифікації була досліджена в контексті різних параметрів моделі та типів дисбалансу.
Keywords: оцiнка навантаженності розрахункового вузла; розподілені системи; дизбаланс системи