Підвищення стабільності частотно-часових параметрів пристроїв синхронізації радіотехнічних систем - Халид. Х. Асаад (My University, 2013)
Дисертація є дослідженням, у якому отримано нове рішення актуальної науково-прикладної задачі, що полягає в удосконаленні пасивних методів синхронізації шкал часу та частоти шляхом запровадження нових апаратно- алгоритмічних засобів, які побудовані на застосуванні взаємної кореляційної цифрової обробки прийнятих сигналів спільного стороннього джерела, коли різниця в часі розповсюдження сигналу від джерела до пунктів відома, це дозволило отримати потенційне значення похибки синхронізації шкал часу на рівні одиниць наносекунд проти 50 нс, які забезпечують СРНС. Практична цінність роботи полягає в наступному. Розроблені практичні рекомендації та запропоновані варіанти технічної реалізації з побудови елементів пасивних систем високоточної синхронізації з застосуванням сигналів наземних та космічних спільних джерел. The dissertation is a kind of research in which a new solution of actual scientific and practical problem is received. There is a new solution of actual scientific and applied tasks of improving the passive methods of synchronized scales of time and frequency through the use of new hardware and algorithmic solutions that are built on the use of mutually correlation digital processing undertaken in paragraphs signals The basic result of the thesis is the theoretical research and develop approaches to determine the effect of anomalous signals delays in antenna-feeder paths and coherent fluctuations lo receiving channel signal on the total error of time and frequency synchronization.. The practical value of work is determined primarily by its clear, practical orientation. Recommendations and options for the technical implementation of the constructive elements of passive systems of high-precision synchronization with the use of signals of a terrestrial and space public sources.
Keywords: пасивна система синхронізації; шкала часу та частоти; антенно-фідерний пристрій; система фазової автопідстройки частоти; взаємна кореляційна функція; цифрова обробка сигналів; похибка синхронізації; the passive system synchronization; time scale and frequency; antenna-feeder device; the system of phase-locked; loop algorithm; mutual correlation; digital signal processing and error of synchronization