Дослідження методів програмної реалізації оцінки властивостей складних структур - Сергієнко, О. С. (My University, 2024)
Метою роботи є підвищення ефективності розробки лікарських препаратів, зокрема для лікування COVID-19. У результаті кваліфікаційної роботи було розглянуто методи визначення ADME/T властивостей, зокрема квантово-хімічні розрахунки, молекулярне моделювання, машинне навчання, використання експертних оцінок та їх інтеграція. Також було досліджено моделі та інструменти, що спеціалізуються на прогнозуванні різних хімічних властивостей молекул, таких як біологічна активність і токсичність. Було розроблено пайплайн для обробки хімічних структур, який буде доповнено в подальшому та API для дослідження роботи Chemprop, MGA та інших моделей та фреймворків.
Keywords: оцінка властивостей складних структур; Chemprop; розробка лікарських препаратів; квантово-хімічні розрахунки