Щодо необхідності удосконалення ендопротезів кисті - Чугуй, Є. А. (НТУ «ХПІ», 2023)
Високий рівень тяжких внутрішньосуглобових пошкоджень свідчить про потребу в конструкціях ендопротезів кісті, що повинні відновлювать рухомість пальців, усувати деформацію суглоба і покращувати косметичний вигляд кисті. Проте такі дослідження дуже необхідні з моральної та наукової точки зору. Для виконання досліджень в цьому напрямку необхідно розглянути моделювання напружено-деформованого стану, виконати математичне моделювання роботи міжфалангового суглоба пальця кисті.
Keywords: суглоб пальця кисті; ендопротез кисті; напружено-деформований стан