Розробка автоматизованої системи термінального доступу до виробничого обладнання з використанням комп’ютерного зору - Велет А. В. (My University, 2022)
Мета роботи – підвищення рівня безпеки та зниження кількості нещасних випадків при роботі з виробничим обладнанням шляхом розробки автоматизованої системи термінального доступу до виробничого обладнання з використанням комп’ютерного зору. Об’єкт розробки – процес взаємодії апаратно-програмного комплексу на базі платформи ESP-32 CAM з використанням бібліотеки комп’ютерного зору OpenCV і програмним забезпеченням, розгорнутим на персональному комп’ютері за допомогою мови програмування Python та фреймворку Flask. Предмет розробки – автоматизована система контролю доступу на базі платформи ESP-32 CAM для обробки даних за камери за допомогою бази даних Firebase Realtime Database та інтеграція з вебдодатком на базі фреймворку Flask для моніторингу поточного стану системи та обладнання на підприємстві. Для розробки автоматизованої системи термінального доступу до виробничого обладнання було проаналізовано технічне завдання, обрано та обґрунтовано програмно-апаратні засоби. Були проаналізовано вже існуючі системи контролю доступу на підприємствах та технології, які вони використовують. Продемонстровано роботу механізму надання доступу і відображення поточного стану системи та виробничого обладнання за допомогою хмарної бази даних Firebase Realtime Database, мови програмування Python і фреймворку Flask.
Keywords: автоматизована система контролю і управління доступом; комп’ютерний зір; платформа ESP-32 CAM; FIREBASE REALTIME DATABASE; бібліоттека OPENCV; мова програмуванняPYTHON; фреймворк FLASK