Дослідження методів розпізнавання технічних об’єктів за допомогою дронів - Супрун, С. О. (My University, 2024)
Об’єктом дослідження є аналіз і оцінка методів відстеження та розпізнавання технічних об'єктів з використанням дронів для визначення ефективності та достовірності різних підходів до їх відстеження та розпізнавання. Мета роботи – проведення комплексного аналізу існуючих методів відстеження та розпізнавання технічних об'єктів за допомогою дронів і визначення їх переваг та недоліків. У процесі дослідження використовуються принципи теорії моделювання та передові підходи до обробки зображень. Основні завдання включають аналіз реалізованих методів відстеження та розпізнавання технічних об'єктів, виявлення найбільш універсального методу оцінки ефективності та точності різних підходів до цього процесу. Результат роботи – було створено огляд існуючих методів відстеження та розпізнавання технічних об’єктів за допомогою дронів, а також визначено особливі аспекти кожного методу, та були навчені декілька моделей для розпізнавання технічних об’єктів.
Keywords: розпізнавання технічних об’єктів; дрон