Публічний інтерес у податкових відносинах та чинники, що загрожують його реалізації - Сахно, Д. С. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2017)
Статтю присвячено аналізу сутності публічного інтересу у сфері податкових правовідносин і розгляду чинників, що загрожують його реалізації, у тому числі проблеми зловживань у оподаткуванні. Продемонстровано взаємозв’язок функцій держави з необхідністю забезпечувати достатній і стабільний обсяг податкових надходжень до бюджетів. Вказано на загрози публічному інтересу як з боку можливості формування квазіпублічного інтересу, так і з боку наявності приватних інтересів платників податків. // The article is devoted to the analysis of the essence of public interest in the field of tax legal relations and consideration of factors that threaten its implementation, including issues of taxation in taxation. The interconnection of state functions is demonstrated to provide a sufficient and stable amount of tax revenues to budgets. Indicated for the threat of public interest both by the possibility of forming a quasipublic interest, and by the presence of private interests of taxpayers.
Keywords: податкові правовідносини; публічний інтерес у оподаткуванні; зловживання правом; квазіпублічний інтерес; приватні інтереси платників податків; tax legal relationships; public interest in taxation; abuse of law; quasipublic interest; private interests of taxpayers