Інвестиційний податковий кредит як інструмент стимулювання інноваційної діяльності - Лядов, А. (Baltic International Academy, 2018)
Розглядається питання стимулювання інноваційної діяльності шляхом застосування податкової пільги у формі інвестиційного податкового кредиту. Надається характеристика використання податкового кредиту в сфері науково-дослідні і дослідно-конструкторські роботи в деяких країнах світу. Обґрунтовується необхідність введення в податкове законодавство України податкової пільги у формі інвестиційного податкового кредиту. // The issue of stimulate innovative activity by application investment tax credit is considered. The foreign experience of usage of tax credit for R&D is analyzed. Proposals for improving the tax legislation of Ukraine in the sphere of stimulating innovation by application investment tax credit are suggested.
Keywords: інноваційна діяльність; інвестиційний податковий кредит; податкове стимулювання; податкове законодавство; innovative activity; investment tax credit; tax incentives; tax legislation